Panasonic FZ950 OLED-tv

27 november 2018

Panasonic FZ950 OLED-tv

Je eigen privécinema met geweldig beeld en geluid

De FZ950 OLED-tv van Panasonic biedt de combinatie van perfect beeld met fantastisch geluid. Hoe? Met een beetje hulp van de Hollywoodstudio’s en een grote speler op gebied van audio.

Anker

[]

De looks

De FZ950, de nieuwste 4K OLED-tv van Panasonic, heeft een stijlvol design, volledig in het zwart met smalle rand. De rand van het scherm en de rug van het toestel vloeien naadloos in elkaar over. Wat opvalt is de geïntegreerde soundbar in de voet van de tv. Deze kan indien gewenst ook aan de muur gemonteerd worden. Je hebt de keuze tussen een 55 of 65 inch schermformaat.

Doorgaans zijn niet de looks, maar de beeldkwaliteit doorslaggevend voor het al dan niet kopen van een tv. De FZ950 is uitgerust met de nieuwste OLED-panelen, waardoor je kan genieten van écht zwart en realistische kleuren. Verder is dit ook de eerste generatie OLED-tv’s die ondersteuning bieden voor HDR10+, alweer een nieuwe beeldkwaliteit, met nóg dynamischer bereik. Maar er is meer…

Anker

[]

Studio colour HCX videoverwerking

De Japanse fabrikant heeft connecties in Hollywood en dat zullen we geweten hebben! Want wie weet beter dan filmmakers hoe het perfecte beeld eruit moet zien? Filmmakers hebben steeds een duidelijke visie over hoe zij willen dat een beeld overkomt. Daarom heeft Panasonic geïnvesteerd in het opbouwen van relaties met filmmakers in Hollywood. Samen streven ze ernaar een tv te maken die zo dicht mogelijk aanleunt bij de originele visie van de filmmakers.

En dat is ze verdomd goed gelukt! Met behulp van de HCX-videoprocessor, een krachtige processor FZwaarvan de naam, “Studio Colour Hollywood Cinema eXperience”, eigenlijk alles zegt. Kleuren zoals in een echte filmstudio zorgen voor een beleving zoals in de cinema.

FZ950 HCX
Anker

[]

De HCX-videoprocessor werd ontwikkeld vanuit de eigen jarenlange vakkennis van Panasonic op vlak van kleuren, zwartniveaus en helderheid van tv’s en professionele audiovisuele apparatuur. Daarna werd de processor verder afgestemd door een kleurenspecialist uit Hollywood, waardoor het mogelijk wordt om een beeldkwaliteit te leveren die overeenkomt met de visie van de filmmaker.

Die bijdrage van Hollywoodprofessionals levert sensationele resultaten op. Doordat de beeldkwaliteit nog verfijnder afgesteld is, bekomen we indrukwekkende details en kleuren.

Het gaat zelfs zo ver dat de Panasonic FZ950 OLED-tv’s gebruikt worden als referentiemonitor in masteringstudio’s voor film en televisieproducties. Dat wil zeggen dat je een film kan bekijken op exact dezelfde tv waarop hij werd gemaakt.

Anker

[]

FZ950 soundbar Technics

Technics Dynamic blade speaker

Maar wat ben je met het perfecte beeld als het geluid niet mee wil? Gelukkig heeft Panasonic ook daaraan gedacht. Geïntegreerd in de voet van de tv vinden we een unieke soundbar die ontwikkeld werd in samenwerking met het hoogwaardige audiomerk van Panasonic: Technics. Het slanke, elegante audiosysteem resulteert in een geluidskwaliteit van een opmerkelijk hoog niveau. Maar liefst twaalf speakereenheden zorgen voor vollere bassen en een realistischer surround geluid.

Via Panasonic bluetooth audio link kan je bovendien het geluid van een smartphone of tablet draadloos overdragen naar je tv voor het ultieme luistergenot.

Anker

[]

Deze Panasonic FZ950 OLED-tv is een ware droom voor filmliefhebbers én misschien wel de beste OLED-tv die dit jaar gemaakt werd.

Anker

[]