Op zoek naar een stille wasmachine? Je vindt ze hier!

Stille wasmachine kopen
Anker

[]

Stille wasmachine kopen? 

Stilte… het is iets waarnaar we soms wel snakken tijdens ons drukke leven. En het is gezond! Onderzoek heeft al bewezen dat een constante blootstelling aan geluid van 55 dB of meer schadelijk is voor onze gezondheid. We riskeren een hogere bloeddruk en krijgen meer kans op hartproblemen.

Wanneer treedt gehoorschade op? Als je gedurende lange tijd elke dag één uur wordt blootgesteld aan lawaai van 90 dB of meer loopt ons gehoor onherstelbare schade op.

Om gehoorschade bij de consument te vermijden worden maximum geluidslimieten opgelegd voor de werking van huishoudtoestellen, zoals wasmachines en stofzuigers. Sinds een paar jaar mag een wasmachine tijdens het zwieren (de luidste fase van het wasproces) niet luider klinken dan 80 dB. Omdat de consument meer en meer vraagt naar rust en stilte doen wasmachine fabrikanten hun uiterste best om het geluidsniveau van hun toestellen naar omlaag te krijgen. Dat lukt hen ook via koolborstelloze motoren, extra isolatie en speciale functies en technologieën.

Wanneer is een wasmachine stil?

Anker

[]

Stille wasmachine kopen

Wasmachines mogen tegenwoordig niet meer dan 80 dB geluid produceren tijdens het zwieren. De meeste modellen hebben een maximum geluidsniveau van 76 dB tijdens het zwieren. Een wasmachine noemen we stil wanneer het geluid 73 dB of lager is. Een verschil van 3 dB resulteert in een verdubbeling of halvering van het lawaai. Een groot verschil dus!

Het lawaai van een wasmachine wordt op 2 momenten tijdens de wascyclus gemeten: tijdens het zwieren en tijdens het wassen. Beide geluidsniveaus zijn in aantal dB (decibel) op het energielabel te zien. Een wasmachine produceert het meeste lawaai tijdens het centrifugeren of zwieren. Dat komt omdat de motor van de machine op dat moment op volle toeren draait en de trommel 1400 of 1600 omwentelingen per minuut maakt. Door die hoge snelheid wordt al het resterende vocht uit de kledij geslingerd. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger de was uit de wasmachine zal komen.

Is het geluid van de wasmachine heel moeilijk te negeren en stoort het je gesprekken en dagelijkse bezigheden? Een stille wasmachine is misschien de beste keuze voor jou.

Anker

[]

Stille wasmachine kopen?

Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine zijn er een aantal zaken waarmee je rekening kan houden: de grootte van de trommel, centrifugesnelheid, energieklasse, aantal programma’s, enz. Lees onze 9 tips bij het kiezen van een nieuwe wasmachine.

Je kiest je nieuwe toestel op basis van de zaken die voor jou belangrijk zijn. Heb je een groot gezin? Dan kies je voor een wasmachine met grote trommel. Is het water- en energieverbruik van belang? Dan wordt het een energiezuinig toestel met energieklasse vanaf A+++.

Stoort het geluid van een zwierende wasmachine je? Of staat je wasmachine in de keuken of naast de slaapkamer? Dan wil je natuurlijk niet gestoord worden door het lawaai van de wasmachine. Zeker als je meerdere keren per dag een wasje draait. Of je wasmachine ’s nachts laat werken. Is het geluidsniveau belangrijk voor jou? Een stille wasmachine is dan de beste keuze.

Hieronder zie je onze stille wasmachines met een geluidsniveau van maximum 73 dB tijdens het zwieren. Er is nog niet zoveel keuze, maar daar wordt door alle merken druk aan gewerkt. In de toekomst zullen het aantal decibels dus nog dalen. Over het algemeen geldt: hoe goedkoper de wasmachine, hoe luider deze zal klinken.

Anker

[]