Smartphone in het water gevallen

Smartphone in water gevallen
Anker

[]

Smartphone in water gevallen... En nu?

Je nieuwe smartphone is in het zwembad gevallen... Je smartphone glipte uit je achterzak de wc in of je stootte je tas koffie om op je smartphone... En nu? Panikeer niet, je smartphone is misschien nog te redden met deze tips.

Haal je smartphone zo snel mogelijk uit het water, want hoe langer hij nat blijft hoe meer schade het water binnenin kan aanrichten.

Anker

[]

Wat mag je zeker niet doen?

In een paniekmomentje haal je vlug je smartphone uit het water en wil je snel controleren of je smartphone nog werkt. Doe dit niet!

 • Schakel je smartphone na het vallen in water niet in en gebruik geen enkele knop!
 • Zeker ook niet schudden met je smartphone om het water eruit te krijgen.
 • Probeer je smartphone niet droog te blazen, want zo kan je het vocht nog dieper in je smartphone blazen en kan het (nog meer) schade aanrichten.
 • Probeer je smartphone niet te drogen met de haardroger of in de microgolfoven. Door de warmte kunnen onderdelen smelten en de warme lucht blaast het vocht nog meer naar binnen waar het nog meer schade kan aanrichten. Wat je wel kan doen is je smartphone laten drogen op kamertemperatuur.
Anker

[]

Je smartphone redden: de 10 todo's

Smartphone in het water gevallen? Snel handelen is een must om hem misschien nog te redden. Volg onderstaande stappen en misschien redt jouw smartphone het wel!

Anker

[]

Smartphone in water gevallen - 10 tips om hem te redden
 1. Hou je smartphone recht en schakel hem uit wanneer dit nog niet het geval is. Verwijder eventuele beschermhoesjes en haal je sim kaart(en) en microSD kaartjes uit het toestel.
 2. Haal de batterij uit je smartphone wanneer dit mogelijk is, want water en stroom is geen goede combinatie. Hou er wel rekening mee dat dit niet kan bij veel smartphones.
 3. Dep je smartphone voorzichtig (!) droog met een zachte absorberende doek of keukenpapier. Het is de bedoeling dat de doek zoveel mogelijk vocht absorbeert. Probeer het vocht dus niet nog dieper in je smartphone te duwen!
 4. Is je smartphone in de wc of het zwembad gevallen? Dan is er meer kans op waterschade en kan je met een stofzuiger proberen om voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit je smartphone te zuigen. Zorg ervoor dat er geen loszittende stukken zoals sim kaartjes en microSD kaartjes meer in je smartphone zitten, want die kunnen dan opgezogen worden door de stofzuiger.
 5. Begraaf je smartphone in een zak of doos ongekookte rijst. Zorg er dus altijd voor dat je rijst in huis hebt!
 6. Laat je smartphone enkele dagen drogen in de rijst. Wees niet nieuwsgierig of je toestel nog werkt door je smartphone op te starten. Het drogen heeft tijd nodig. Gebruik ondertussen een oude smartphone of een toestel van vrienden.
 7. Haal je smartphone na enkele dagen drogen uit de rijst en steek de batterij er terug in (als je die hebt verwijderd). Schakel je smartphone in en kijk of hij opstart.
 8. Je smartphone start niet op? Laadt de batterij op en probeer opnieuw. Lukt het nog altijd niet? Dan kan een nieuwe batterij misschien redding bieden. Of breng je smartphone binnen in een mobile winkel in je buurt om nagekeken te worden door een vakman.
 9. Startte je smartphone wel op? Controleer de volgende dagen of alles werkt naar behoren: luidspreker, microfoon, camera,...
Anker

[]

Geen rijst in huis? Deze middeltjes helpen ook!

Dju, je smartphone is in water gevallen en de rijst is op? Geen nood! Er zijn nog andere huismiddeltjes die jouw smartphone kunnen redden!

 • Kattenbakvulling absorbeert nog beter dan rijst. Geen kattenvriend? Vraag je buren, vrienden of familie om een schepje kattenbakvulling.
 • Ken je die silicagel zakjes die je krijgt bij het kopen van schoenen en handtassen? Bewaar ze, want ze absorberen vocht. Steek je natte smartphone met enkele silicazakjes in een ziplock zakje en laat minimum 24u drogen.
 • Muesli of havermout heeft ook absorberende kwaliteiten.
Anker

[]

Voorkomen is beter dan genezen

Het is altijd beter voor je smartphone als hij niet nat wordt. Hou je toestel dus uit de buurt van het zwembad, wc, de afwas,... en voorkom dat hij nat wordt.

Anker

[]

Smartphone in water gevallen - care plan verzekering

Heb je het al een paar keer meegemaakt dat je smartphone in water valt? Wees voorbereid en bescherm je nieuwe smartphone bij aankoop met ons 'care plan'!

Vanaf € 5,99 per maand (min. 12 maanden) ben je verzekerd tegen:

 • waterschade
 • val- en stootschade
 • diefstal met inbraak of geweld
 • SIM vernieuwing
 • frauduleuze oproepen
Anker

[]

Meer informatie? Ga langs bij een van onze vakmannen; zij helpen je graag verder.

Vind een vakman in je buurt

Anker

[]