Met de Spring-koekenpan van 20 cm uit de Vulcano serie is aanbranden verleden tijd! De PFOA-vrije antiaanbaklaag zorgt hiervoor. De antiaanbaklaag is aangebracht op de roestvrijstalen binnenkant. Hierdoor is deze erg resistent tegen krassen. Echter adviseren wij altijd om geen metalen kookgerei te gebruiken! De Vulcano-koekenpan is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Verhit de pan tot maximlaal 250 graden om oververhitting te voorkomen. Dit kan zorgen voor schade aan de antiaanbaklaag. Hierdoor kan de pan kort gebruikt worden in de oven om een gerecht warm te houden. Spring geeft 5 jaar garantie op de antiaanbaklaag en 25 jaar garantie op de overige onderdelen.
Unieke 5-laags constructie
De Spring Vulcano-koekenpannen zijn vervaardigd uit een 5-laags constructie die zorgt voor een optimale warmtegeleiding. De buitenste laag is van 18/0 roestvrijstaal. Deze staalsoort maakt de pannen geschikt voor inductie. De binnenste laag is van 18/10 roestvrijstaal. De 18 staat voor 18% chroom en de 10 staat voor 10% nikkel. Wat betreft samenstelling is dit de beste keuze wegens de duurzaamheid van chroom en de helderheid van nikkel. Tussen de binnenste en de buitenste laag zit een 3-laags aluminium kern. Door deze opbouw wordt de warmte gelijkmatig van de bodem tot de rand van de pan en zodoende vanaf alle kanten naar de inhoud verspreid. Bovenop deze 5-laags opbouw zit een 3-laags antiaanbaklaag. Deze laag zorgt ervoor dat je spijzen niet kunnen aanbranden. Dit maakt de pannen efficiënter en energiezuiniger.
Gebruikstips
Goede reiniging is essentieel. Reinig daarom de koekenpan voor gebruik met warm water en een klein beetje afwasmiddel. Maak de pan vervolgens goed droog. Na gebruik dient de pan goed schoon gemaakt te worden met wat afwasmiddel en een borstel. Etensresten en eiwitresidu die in de pan achterblijven branden bij het volgende gebruik in. Hierna is het nog lastiger de pan te reinigen. Alleen met een keukenpapiertje door de pan heen is dus niet voldoende! Om krassen te voorkomen adviseren wij altijd om keukengereedschap te gebruiken van zacht plastic, siliconen of hout.
Geconcentreerde spoelmiddelen kunnen in de vaatwasmachine de materialen aantasten en beschadigen. Daarom adviseren wij de pannen altijd met de hand af te wassen. Zo geniet je langer van deze toppannen.
Gebruik daarnaast geen olijfolie om in te bakken. Erg lekker in een salade of door de pasta, maar voor bakken is olijfolie niet geschikt. Bij een temperatuur van 120 graden of hoger komen er schadelijke stoffen vrij. Zonnebloemolie, kokosolie of simpelweg boter zijn goede alternatieven.